was successfully added to your cart.

Coș

Atat inteleptul cat si omul simplu are mai mult inceredere in tratarea omului bolnav prin metode simple.

Arsenalul artei noastre de a vindeca este astazi atat de incarcat, metodele consultatiilor si mijloacele tratamentului bolnavilor sunt atat de multiple incat astazi nu mai este posibila o universalitate in medicina(un medic universal).

Medici specialisti peste tot!

Medici de nervi, de stomac si intestinte, de copii, ochi, ORL, de piele si sexuale, de plamani, de femei, de nutritie etc.

Singura chiar meseria (arta) chirurgului ne arata ca unul este mai specialist in vezica biliara, altul mai mult operator de creier, al treilea mai mult ortoped etc. La acestia se mai adauga multimea specialistilor in boli psihice (dupa Coue, dupa Freud, dupa Jung, dupa Aglet etc.)

In baza celor 35 de ani de observatie de la paturile bolnavilor si in orele de consultatie sunt astazi de parare ca agentii vindecatori: aer, lumina, apa, dieta, homeoterapie si post, sunt in masura sa fereasca pe oameni de a se imbolnavi si de a-i elibera din boala.

Ca sa raspund imediat criticii ieftine: am toata consideratia pentru chirurgia de urgenta, fata de binefacerea morfinei, fata de ajutorul de nastere, fata de usurarea diagnosticului prin radiografii, viteza de sedimentare, examenul fundului de ochi, ca sa enumar numai cateva!

Cele spuse mai sus despre mijloacele naturale de vindecare raman valabile.

Dintre mijloacele naturale de vindecare, cea mai mare impresie mi-a facut-o postul.

Un englez renumit – care putea fi Bernard Shaw – a fost intrebat ce parere are despre vegetarianism? El a raspuns ca un singur cuvant “Myself” (ajutor propriu, prin mine insumi).

Desigur, propria ta experienta cantareste mai mult si e mai vie decat ceea ce ai citit sau ai aflat de la altii.

Asa este cazul in viata, caci si eu am ajuns intr-o grea suferinta la post.

La sfarsitul razboiului m-am imbolnavit de o grava inflamatie a amigdalelor, dupa care a urmat un primejdios reumatism articular cu temperatura variabila care dupa doua luni a intrat in faza cronica cu scaderea muschilor, ficat marit si basica fierei inflamata.

Diagnosticul pus de un medic competent din Wiesbaden a fost pus si simplu infricosator si ma facea sa merg catre un trist viitor. Eram exasperat.

La sfatul dat mie de un necunoscator in materie, un vechi prieten fost ofiter de marina, am inceput un sever post de 3 saptamani la Ferburg la Gustav Riedlin, conducatorul medicilor germani ce practicau postul.

S-a ivit o grozava schimbare. Membrele s-au liberat, dar crizele de fiere nu au cedat.

A doua cura de 4 saptamani am urmat-o la Dresda la Siegfried Moller si a avut ca rezultat (dupa o criza puternica de numai 5 minute de colica bolnava) au disparut toate suferintele si crizele de ficat pentru totdeauna.

De atunci sunt mereu sanatos si apt de munca. Dar la fiecare 2 ani eu fac 2-3 saptamani de post.

Daca unui om i-a reusit un tratament, eu il recomand tuturor.

Dar cu atat mai mult un viitor medic caruia i-a reusit un remediu (cura) si el e teoretic convins de acest mijloc, dupa experientele si urmarirea bolnavilor sai el isi completeaza metoda si prin observatiile sale.

Din 1919, am recomandat si observat 3.200 de cazuri, reusind sa adun suficiente dovezi.

Ma simt dator sa prescriu cura impreuna cu metodele ajutatoare (care au mare importanta si depind de reusita) si sa le expun complet ca toata lumea, in special lumea medicilor sa vada si sa nu fie de la inceput contra acestei cure spre binele oamenilor.

Cele mai multe date de fiziologia si patologia curei de infometare sunt luate din literatura si lucrarile importante ale urmatorilor autori: Francis Benedict, Sergius Murgulus, Hana Gunther si Eduard Bertholet.

Autorii mai sus aratati insa n-au facut experiente de infometare.

Din contra, autori ca Riedlin, Moller, si Fr. Segesser au facut experiente dupa cum vom arata mai jos.

Autorul acestei carti (Buchinger) a practicat infometarea si de 3 ani are un mic laborator la dispozitie cu asistenta unui medic.

Mai e nevoie de timp pentru a ajunge sa se faca toate verificarile stiintifice, dar autorul poate sa afirme eficienta curei de infometare prin experientele practicate personal caci a urmarit cu atentie toate fenomenele astfel ca are dreptul sa scrie asupra postului si infometarii.

Aceasta carte este o incercare indrazneata a unui medic de a reda nu numai practica medicala dar si convingerea lui sufleteasca profunda de reusita.

Cartea asta nu stabileste norme caci lumea fiecarui medic e dorinta prin care ajungi la vindecare si reusita.

La sfarsitul cartii acesteia e bine de stiu ca postul ca drum al vindecarii este cel mai bun de avut in vedere dar si sugestia face partea din reusita vindecarii.

Este absolut necesara sugestia.

“Metode auxiliare sub forma biologica” – Dr. Otto Buchinger 1964

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.