Este aproape inutil sa ne facem griji in privinta pesticidelor deoarece organismul stie foarte bine cum sa se descurce cu ele si mai mult, organismele vegetale stiu cum sa se protejeze de inamici. Important este sa ne orientam cum sa ne alimentam sanatos cat sa crestem longevivi si cum sa intretinem sanatatea. Exista o gama foarte larga de studii ample in laboratoare pe animale, pe sute de mii de subiecti umani, chiar si pe populatii intregi, care sunt foarte captivante si care pot tria foarte usor multitudinea de controverse si informatii false care au indus populatia in eroare.
Un alt studiu privind efectele aflatoxinei care este o toxina foarte periculoasa adusa in alimentele procesate prin modul de preparare si conservare:
“Era un experiment ce avea in vedere cancerul de ficat si consumul de proteine animale, studiu facut pe 2 grupuri de animale de laborator. Unui grup I s-a dat aflatoxina, iar animalele au fost hranite cu o dieta ce continea 20% proteina. Celui de-al doilea grup i-a fost data aceasi cantitate de aflatoxina, dar dieta continea 5% proteine. Toti soriceii care a fost hraniti cu dieta de 20% proteine au facut cancer la ficat sau leziuni premergatoare acestuia. Nu a fost diferenta neinsemnata ci de 100% fata de 0%. Aceste concluzii confirmau observatiile facute de mine pe copii filipinezi. Cei mai vulnerabili la boala erau cei care foloseau dietele cele mai bogate in proteine.” – Dr T. Colin Campbell, coautor al bestseller-ului Studiu China, profesor emerit de biochimie nutritionala – Universitatea Cornell
Majoritatea fructelor si legumelor din intreaga industrie sunt stropite cu diferite substante si crescute cu diferite ingrasaminte, si totusi, ele in loc sa mareasca riscul de boala ne protejeaza atat de bine incat se gasesc cele mai putine boli printre consumatorii de vegetale. Un consumator omnivor, in momentul in care gaseste argumente in defavoarea dietei lui, adoptata inca din familie si traditii, fiind clasificata drept „alimentatie nesanatoasa sau dezechilibrata”, inevitabil va gasi diferite motive pentru a-si apara egoul in pesticidele si insecticidele din fructe si legume uitand de cauza hormonilor de crestere care dupa cum stim provoaca mutatii si transforma toata problema alimentatiei nerationale in pesticide si/sau ca fructele si legumele ingrasa! Totodata ne lipseste simtamantul ca ne hranim sanatos si totusi recurgem la ceea ce se comercializeaza pentru un plus de confort intoxicandu-ne.
Este vital sa aducem in alimentatie un raport mult mai mare si mai diversificat de leguminoase. Pentru o tara prospera avem nevoie de o populatie longeviva, nu bolnava. Asa cum frunzele de patrunjel verde curata si fluidizieaza sangele, sucul din iarba de grau este un super medicament, usturoiul si catina sunt antibiotice oferite de natura, sucul din varza opreste ulceratiile, germenii si lastarii sunt un super aliment, rodia protejeaza inima si creerul, sfecla rosie ficatul si exista mii de referinte precum curele cu sucuri naturale care fac minuni printre bolnavi.
Citeste prima parte.
Consuma zilnic fructe si legume si urmareste-ne pe Super-Natural.ro
Comentarii recente