was successfully added to your cart.

Coș

Despre pesticide, alimente de origine vegetala si animala I

By august 19, 2016Detoxifiere
alimente de origine vegetala si animala

As putea spune ca majoritatea consumatorilor se tem foarte mult de contaminarea fructelor si a vegetalelor si aproape deloc fata de cele de origine animala, care metabolizeaza in perioada lor de dezvoltare diferite substante periculoase precum hormonii de crestere ce provoaca mutatii in organismal nostru si cu atat mai mult si pesticidele din furajele cu care sunt hranite.

Daca ne uitam peste majoritatea studiilor si a statisticilor observam ca absolut toate sustin ideea ca, cu cat se consuma mai multe vegetale, fructe si legume cu atat riscul de boli tumorale este mai mic. Alimentele de origine vegetala contin o serie complexa de substante active care lucreaza in simbioza cu organismul si care il protejeaza impotriva neoplaziilor, ceea ce gasim in carne, iar din punct de vedere biochimic este exact opusul si cu mult inferior nutritiv ca si aliment comparativ cu o leguma.

Ca si argument in defavoarea alimentelor de origine animala privind poluantii din mediu inconjurator sa luam exemplu o crescatorie de peste si din pacate am sa va transmit ca pestii si crustaceele care provin din crescatorii sau din mediul natural sunt extrem de periculoase si aici discutam de bioacumulare, care este un proces de sintetizare  si acumulare treptata de toxine in anumite organe si mai exact si in grasimea animalului. Institutiile de oncologie de pe intreaga planeta sustin o rata din ce in ce mai mare de tumori(cancere) la pesti, tinand cont de poluarea industrializarii, un peste contine cam 200 de substante chimice periculoase din 900 care se gasesc in apa. Rata de mortalitate prin cancer la vietuitoarele marilor si ale oceanelor este mai mare de 60% fata de acum 20 de ani. Cat despre crescatoriile de pesti  suntem constienti cu totii ca genele din care provin scade enorm calitatea si ca apa din care se hraneste animalul este tratata cu diferite pesticide sau substante chimice si sunt hraniti cu hormoni de crestere care dupa cum spuneam provoaca mutatii in organism. Dar nu doresc sa pun accent pe carnea de peste, discutam de toata industria alimentara care porneste de la germinare si pana la sacrificare, toate sunt crescute cu diferite substante toxice,  sunt animale si hibrizi modificati genetic, manipulati si consumati intr-un mod foarte gresit. Partea cea mai urata este ca substantele toxice precum hormonii, pesticidele si chimicalele odata metabolizate de organismul animalului  isi schimba forma chimica, devine mai puternica si provoaca urmari nedorite consumatorului final, adica noua. Cat despre vegetale pot spune ca au un organism magnific prin care isi dezvolta fibre pentru a se proteza de substantele nocive, de daunatori sau dezastre naturale. Fibre care se gasesc exclusiv in plante, flori, fructe si leguminoase. Dupa cum umbla o vorba precum ca boala pleaca din colon si intestine unde are loc absorbtia, se pare ca fibrele joaca un rol crucial in mentinerea tranzitului curat.

“In anul 2002, Tetsuya Endo si colaboratorii de la Universitatea Hokkaido, Japonia, au gasit in ficatul de balena concentratii de mercur de 1.970 micrograme pe gram. Aceasta inseamna aproape de 5.000 de ori mai mult decat limita stabilita de guvernul japonez – 0,4 micrograme de mercur pe gramul de carne. La aceste concentratii, un adult cu greutatea de 60 kg, consumand numai 0,15 g de ficat, adica a sasea parte dintr-un gram, ar depasi nivelul de mercur admis, pentru o saptamana, de catre Organizaþia Mondiala a Sanataþii. In medie, concentratiile de mercur in ficatul de balena si delfin au fost de 370 micrograme pe gram, adica de 900 de ori mai mult decat limitele admise. Agentia Americana pentru Alimente si Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente arata ca pestele contine cantitati mult mai mari de pesticide decat fructele, zarzavaturile, legumele si cerealele. In Statele Unite se folosesc in fiecare an aproximativ 600 de pesticide diferite, in greutate totala de 500 milioane de kilograme. Cand se raspandesc pe terenurile cultivate, pesticidele ajung si in paraie, rauri, lacuri, mari si oceane “ Alimentatie Inteligenta  – Emil Radulescu

Centrul de Control al Bolilor din USA au declarant ca produsele cele mai infectate  sunt carnea si produsele lactate, cat despre vegetalele care au fost expuse pesticidelor trebuie sa ne facem cea mai mica grija, ele sunt folosite din necesitatea de a ne proteja culturile de daunatori, este nevoia imensa de toate alimentele pe care le poate oferi pamantul tinand cont ca exista foamete in lume.

Majoritatea pesticidelor moderne sunt preparate cu compozitie naturala in 99% din cazuri – afirma unul dintre cei mai renumiti chimisti Bruce Ames din cadrul  Universitaii California.

Citeste partea a doua.

Consuma zilnic fructe si legume si urmareste-ne pe Super-Natural.ro

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.